Wie vecht er tegen de draak?

De TAS 
Een website bestemd voor de Tweede Fase van het St.-Maartenscollege
Webmaster: detas@koezeweb.info

Stuur een e-mail naar De TAS !

Onderwijsprijs
Zuid-Holland 2002

;

HOME
Jaargenda
HOTLINKS
Archief
Citaten
PWS-tips
FAQ
Talen
Wereldliteratuur
A tot Z
Nederlands
Grammatica
Literatuur
Poëzie
Dialecten
Engels
Grammatica
Literatuur
Poëzie
Frans
Grammatica
Literatuur
Duits
Grammatica
Literatuur
Dialecten
Klass.talen
Algemeen
Latijn
Grieks
Geschiedenis
Algemeen
Oudheid
Middeleeuwen
Oorlogen
Militaria
Raadsels
Musea
Landeninfo
Staatsinrichting
Algemeen
Vorstenhuizen
Landeninfo
Aardrijkskunde
Algemeen
Geologie
Fantasie
Transport
Landeninfo
Economie
Internationaal
Beleggen
Bedrijven
Consumenten
Banken
Science
Geschiedenis
Pseudo
Media
ANW
Docentensites
Musea
Natuurkunde
Atoomfysica
Optica
Geluid
Mechanica
Magn./Electr.
Energie
Docentensites
Scheikunde
Per.syst.
Organisch
Biologie
De Mens
Fauna
Flora
Microbiologie
Organisaties
Huisdieren
De Tuin
Evolutie
Dierentuinen
Musea
Meteorologie
Astronomie
Zonnestelsel
Heelal
Ruimtevaart
Radio
Leven
Wiskunde
Geschiedenis
Stat./Kansrek.
Getaltheorie
Meetkunde
Fractals
Krommen
Rekenmachine
Wedstrijden
Denksport
Tijdrekening
Codering
ICT
CKV
Beeld.kunsten
Kunstenaars
Galeries
Buitenland
Musea
Architectuur
Film

Acteurs

Theater
Mode
Muziek
Instrumenten
Artiesten
Soorten
Klassiek
Katechese
Katholicisme
Protestantisme
Overige
Bijbel
Gebouwen
Spiritualiteit
Filosofie e.d.
Milieu
Seks.voorl
Drugs
Organisaties
Diversen
Verzorging
 Sport
Darts
Hockey
Oefeningen
Voetbal
Genealogie
Algemeen
Nederland
Buitenland
Tweede Fase
Werkstukken
Oefenen
Vervolgstudie
Studentenleven
Werken
Jongeren
Testen
Buitenland
Vaardigheden
School e.o.
(oud-)SMC-ers
Jeugd
Omgeving
Privé
Funstuff
Media
Audiovisueel
Kranten
Winkels
Boeken
Verzekeringen
Diversen
Zoeken
 

 

Spiritualiteit

Op Spiritualiteit vind je artikelen, interviews en onderzoek over het onderwerp spiritualiteit, een vakgebied waar wetenschap, filosofie en religie benaderd worden vanuit liefde, gevoel en intuïtie (zeggen ze zelf). Trouwens, wat is liefde eigenlijk? Howstuffworks vertelt je er meer over.

Op de site van de Belgische Zen Vereniging vind je informatie en oefeningen. Op de site do-not-zzz vind je een leuke demonstratie. Een uiting van Zen wordt gevormd door de beroemde Japanse tuinen.

Hebben de seizoenen invloed op je geest? Op Solstice kun je van alles te weten komen over eeuwenoude theorieën.

De Kabalistische filosofie verkondigt de kennis van het gezond leven, het harmonieuze denken en spirituele ideeën. Het dreigt een hype te worden onder artiesten (denk aan Madonna en Britney Spears). Bnei Baruch is een non-profit organisatie welke zich inzet op het verspreiden van de wijsheid Kabbala om de spirituele ontwikkeling van de mensheid te doen toenemen.

Is het Einde der Tijden nabij? Dat dachten ze ver voor Christus al en we zullen het nog heel vaak horen. Er staat een fraai overzicht van al die voorspellers bij A Brief History of the Apocalypse.

Shalom Place probeert mensen te helpen met een grote hoeveelheid bronnen om ze te bemoedigen vanuit een Christelijke visie. Er is een mogelijkheid om gratis elke dag een tekst toegestuurd te krijgen om over na te denken.

A page about Freemasonry is een site over de internationale Vrijmetselarij. Anti-Masonry is een site die allerlei negatieve uitingen over de Vrijmetselarij toelicht. Internet Lodge is een site van de Vrijmetselaars in East Lancashire (Engeland). Op de site van de overkoepelende  United Grant Lodge of England vind je nog meer info over de vrijmetselarij. Er is ook nog een site van een museum in Londen.

Tao is gebaseerd op eeuwenoude Chinese wijsheid.

De Tao Te Ching is een bundel met 81 fascinerende teksten. Kort, fundamenteel, verrassend, poëtisch en inspirerend. De Tao is opgeschreven rond 500 voor Christus, vlak voor Confusius.
Het is een levensboek, het oudste managementboek ter wereld, een boek over krijgskunde én een voorloper van de bijbel. Deze site biedt de 81 Tao teksten in het Nederlands, met 81 foto's.
 

Waarvoor heb je in dit leven gekozen? Waarom ben je hier? Als die vraag is beantwoord, wordt veel van wat je meemaakte, meemaakt en mee zal maken in een helder perspectief gezet.
En heb je bovendien een vrije keuze. Dat is waar het op de site I-Tjing en Karma over gaat.

All Things Spiritual gaat over allerlei spirituele onderwerpen van engelen via New Age naar Veda en terug. Kijk ook eens op Spiritualiteit.net.

Veel links op het gebied van New Age zijn bijeen gegaard op een Leuke-Start-pagina en een Startpagina.

Onkruid is een tijdschrift op het gebied van new age en heeft een bijbehorende website.

Sempas biedt een verzameling links naar allerlei stromingen van satanisme via oibibio tot telepathie.

Rudolf Steiner is de grondlegger van de antroposofie en de daaruit volgende Vrije Scholen. Op de site van Antroposofie in Haarlem vind je teksten en gedichten van Jan verhoeven.  Ook bij de Antroposofische Vereniging in Nederland kun je info vinden.

Belevingswereld is een commerciële site, waar je je eigen landkaarten kunt maken met een spritueel onderwerp, maar je kunt er ook gratis een e-mailcard versturen.

Sprokkels uit het Levensbos bevatten bezinningsteksten van Jos Collaer.

Daily Wisdom biedt je elke dag een tekst om over na te denken.

Merkwaardige zaken worden behandeld op een site over bijna-dood-ervaringen en reïncarnatie.  Er is ook een site over uittredingen en buitenzintuiglijke waarnemingen. Bij Howstuffworks is een onderdeel over Near-Death Experiences.

Bij Body, Mind & Modem kun je online de vier basisprincipes leren om je goed te voelen en beter in het leven te staan.

Bij Innerned vind je veel spirituele, psychologische en alternatieve onderwerpen.

Mandala is een woord uit het Sanskriet en betekent "hele wereld" of "genezende cirkel". Mandala's worden gebruikt als symbool van meditatie, bescherming en genezing en kom je overal tegen, bij de oorspronkelijke inwoners van Amerika, de zandtekeningen bij de Tibetanen, de Gothische roos  (raam in een kerk) en bij de Hindoes. Nog meer info over mandala's en het Tibetaanse Boeddhisme vind je bij deze "Exploring"-site. Ook de site Mandala Links biedt verwijzingen. Fraaie mandala's staan op de Mandala Page.

Bij het ABC van de Meditatie kun je alle info vinden over dit rustgevende fenomeen.  
Puur en Simpel is een website over meditatie en heeft de volgende tip: hoe meer je herkent dat jij niet het denken bent, maar de waarnemer van het denken, des te meer zal het denken zijn vermogen verliezen om jou ongelukkig te maken. Mediteren kun je leren bevat ook allerlei info. De site Wennen aan Zijn bevat meditatieve teksten.

Aan het Confucianisme zijn veel websites gewijd. Ook het Taoïsme is een oude Chinese filosofie.

Sta even stil bij de zin van je bestaan. Dagelijks tref je hier een gedachte aan die je voor jezelf kunt houden of kunt delen met familie, vrienden en collega's. Met zo'n kort moment van bezinning, werk je mee aan een betere wereld voor jezelf en voor anderen. Een voorbeeld: "Leer dansen, anders weten de engelen in de hemel niets met je te beginnen." (Augustinus).

Bij How stuff works kun je bekijken hoe hypnose precies gaat. Ben je zelf hypnotiseerbaar? Doe de test1 en/of test2!

De dood bevat ook amusante elementen. Kijk eens op dood.nl. Op een startkabelsite vind je heel veel links naar zaken rond de dood. Wil je zelf een speciale urn om je as in te laten bewaren, dan kun je dat onderzoeken bij het Urnencentrum.

Een Hemel op Aarde is een wat zweverige site met een eenvoudige handleiding om weer mens te worden.

Nog zoiets: In zijn kern komen de conclusies van het accidentisme erop neer dat het ontstaan van leven een verschrikkelijk ongeluk is dat nooit had mogen plaatsvinden en dat, als de wereld niet eerder vergaat, het eindpunt van de ontwikkeling van de mens, het einde van de geschiedenis, autogenocide is.

Veel spirituele links zijn bijeen gegaard op de esoteriepagina. Er is ook een Startkabelsite over spiritualiteit.

Espire is een Thinkquestsite over emoties en alle mogelijke wijzen waarop die tot uitdrukking kunnen komen.

The Golden Bough is een boek van Sir James Frazer, waarin parallellen worden bekeken tussen  de rites, geloven, bijgeloven en taboes van oude culturen en het Christendom.

Op Gripopjedip.nl vind je steun in het omgaan met depressieve klachten. Je vindt er informatie. Mogelijke oorzaken. Wat je zelf kunt doen aan je sombere buien. Mogelijkheden om hulp te zoeken. Ervaringen en tips ván jongeren vóór jongeren, zoals ‘het verhaal van’ en ‘2days tips’ . Ook vind je hier informatie als je iets wilt doen voor een ander die zich rot voelt.

Je hebt een keer geen zin in school, geen zin in sport of geen zin om uit te gaan. Je ziet het even niet zitten. Soms duurt zoiets een paar uur; een dipje! Soms een paar dagen; een dip!
Kijk op Zwaar Weer!

Een merkwaardige vorm van spiritualisme is de hekserij. Door de eeuwen heen hebben er felle heksenvervolgingen plaats gevonden. De Heksenkring is een verzameling van pagina's en links met informatie omtrent magie, natuurreligie en folklore.  De doelstelling van de Cirkel van de Godin is het vieren van jaar- en vollemaansvieringen samen met verschillende eclectische heksencirkels. Daarnaast werkt Cirkel van de Godin als informerend orgaan voor personen die geïnteresseerd zijn in hekserij. In Cornwall is een Museum of Witchcraft.

Slavic Paganism & Witchcraft is een site gewijd aan de goden, de geesten en onze voorvaderen.

Een grote verzameling links vind je op de heksenpagina.

Witchvox geeft een overzicht van heidense feestdagen.

Taijiquan is een Chinese vechtsport met een diep filosofie. Deze site begint heel saai met een verhaal, maar er zit veel meer in.

De missie van Stichting Fase Drie is het stimuleren van een ruimere manier van denken, oftewel ... het bijdragen aan verruiming van ons bewustzijn, zodat we samen weer tot oplossingen kunnen komen voor alle uitdagingen die we als mensheid ontmoeten.

Het Odd Fellowship vraagt geloof in een Hogere Macht en is gebaseerd op de gedachte
dat de mens als denkend wezen medeverantwoordelijk is voor hetgeen zich als samenleving afspeelt op aarde, dat deze verantwoordelijkheid praktisch gestalte krijgt in het geven van Vriendschap, het bewijzen van Liefde en het zoeken naar waarheid.

United Communties of Spirit bevat o.a. een verzameling spirituele teksten.

Ben je wel eens jaloers? Daar is een speciale site voor met tv-programma's, testen , gesprekken, enz.

Jomanda, the lady of the light, beweert contact te hebben met de Goddelijke Wereld.

Gerard Lenting heeft een spirituele wereld gebouwd, waar je je in kunt onderdompelen.

De site Levenskwaliteit gaat over je mentaal potentieel om intens te genieten van je bestaan en hierin de zin van je bestaan te ervaren . . . . .

Life4seekers is een veelomvattende site met de volgende omschrijving: Life4seekers is for those people who want to improve their life and find a new sense of fulfilment, a fresh energy and joy of living. If you are searching for happiness, a sense of purpose and new direction in life, life4seekers is the right site to explore.

Teken een huis en laat aan de hand daarvan je persoonlijkheid beoordelen.

In een wereld waarin we moeten rennen om bij te blijven, hebben we soms behoefte aan een plekje van rust en bezinning. Om even op verhaal te komen en je verhaal kwijt te kunnen. Om erachter te komen waar je nu eigenlijk staat en waar je naar toe wilt. Om geestelijke kracht te verwerven en dichter bij jezelf te komen. LS wil deze plek voor jou zijn, een rijke en verrassende bron van inspiratie: een Lichtbron voor je Ziel.

Op de site van ene Louisa vind je info over de wereld van Feng Shui. De woorden Feng Shui betekenen in het Chinees letterlijk Wind en Water. De Chinezen hebben hun omgeving lang geobserveerd en gezien dat sommige plaatsen beter zijn dan andere en voor eeuwen lang hebben ze de geomantiek gebruikt om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Lucide dromen is bewust dromen. Hier kun je leren hoe je dat doet. Ja, het kan echt, en iedereen kan het leren. Bij Howstuffworks kun je nog veel meer leren over dromen en de controle daarop.

Het zingen of reciteren van mantra's, gewijde teksten, activeert de geestelijk-scheppende kracht.

Het NatuurCollege wil een bijdrage leveren aan het intensiveren van de relatie mens en natuur, op alle bewustzijn niveaus. Dit instituut is opgericht door de zuster van onze Koningin, Prinses Irene.

Simpos biedt een grote verzameling links naar allerlei stromingen, zoals de Cirkel van Licht, de Taiwan UFO sekte en heel veel occulte stromingen.

Heb je al eens een Déja Vu-ervaring gehad? Dat je ergens komt, waar je nog nooit geweest bent en waar het je toch heel bekend voor komt? Bij Howstuffworks vind je mogelijk een verklaring.

Parapsychologie is een verschijnsel dat op de website Parapsychology articles and blog bestudeerd wordt.

Lekker vaag is het verschijnsel Galactische Federatie. Op de site Planetary Activation Organization kun je lezen wat ons allemaal te wachten staat bij het contact met onze buren in het heelal.

De Positieve Pagina's, zijn pagina's met positieve spreuken, positief nieuws, gedichten en verwijzingen. Zij zijn bedoeld voor iedereen, maar vooral voor mensen die even in een "dipje" zitten. Je kan het zien als even je "batterij" opladen, maar je kan het ook gebruiken om een ander op deze pagina's attent te maken of om een gedicht te printen en aan iemand te geven.

Auroville (in Zuid-India) is een stad in opbouw met als doelstelling een oord te zijn waar mensen uit de gehele wereld in vrede en harmonie kunnen samenleven verheven boven afkomst, politiek en nationaliteit.
 

Wist je dat er poorten bestaan waardoor je rechtsreeks in de hel terecht komt. In Groot-Brittannië, een land waar ze altijd al gek zijn geweest op dit soort zaken, zijn er heel wat verzameld bij The catalogue of Entrances to Hell.

Op de site The Death Clock kun je na het invoeren van wat gegevens zien op welke datum je het tijdige voor het eeuwige gaat verwisselen. Uiteraard moet je dit niet serieus nemen.

The Twelve Orders is een site over magie, priesters, profeten, kortom alles wat je wilt weten op dit soort gebied.

De Theosophical University Press Agency (TUPA) is de uitgeverij van het Theosofisch Genootschap en probeert met haar literatuur een veelomvattend en evenwichtig beeld te geven van de oude wijsheidstraditie. Diverse theosofische boeken kun je hier online lezen. Op de archiefsite van de Theosofische Groep kun je discussies lezen over onderwerpen als engelen en het getal π in het Hindoeisme. Deze laatste site is een onderdeel van de site van Katinka Hesselink, een theosofe/wiskundige, die nog meer interessante zaken op haar site heeft.

Vastu Living gebruikt oude wijsheden om een comfortabele omgeving te scheppen, waar je je welkom, gerespecteerd en op je gemak voelt. Ook de site Vastukalp geeft info over deze oude Indiase "wetenschap".

Vesica onthult de verborgen machten in de geest en de natuur. Er staan ook stukken over Sacred Geometry op deze site.

Op de webring Spiritwyse vind je een verzameling links naar sites met spirituele onderwerpen. SpiritSite biedt uittreksels van boeken en columns.

Er bestaat een database van geluk, waarin allerlei onderwerpen die bijdragen aan een gelukkig leven zijn opgenomen.

www.zinweb.nl is een interactief en vrijzinnig trefpunt voor zingeving, spiritualiteit, cultuur en ethiek. Hét trefpunt op internet waar mensen elkaar ontmoeten en inspireren.