Wie vecht er tegen de draak?

De TAS 
Een website bestemd voor de Tweede Fase van het St.-Maartenscollege
Webmaster: detas@koezeweb.info

Stuur een e-mail naar De TAS !

Onderwijsprijs
Zuid-Holland 2002

;

HOME
Jaargenda
HOTLINKS
Archief
Citaten
PWS-tips
FAQ
Talen
Wereldliteratuur
A tot Z
Nederlands
Grammatica
Literatuur
Poëzie
Dialecten
Engels
Grammatica
Literatuur
Poëzie
Frans
Grammatica
Literatuur
Duits
Grammatica
Literatuur
Dialecten
Klass.talen
Algemeen
Latijn
Grieks
Geschiedenis
Algemeen
Oudheid
Middeleeuwen
Oorlogen
Militaria
Raadsels
Musea
Landeninfo
Staatsinrichting
Algemeen
Vorstenhuizen
Landeninfo
Aardrijkskunde
Algemeen
Geologie
Fantasie
Transport
Landeninfo
Economie
Internationaal
Beleggen
Bedrijven
Consumenten
Banken
Science
Geschiedenis
Pseudo
Media
ANW
Docentensites
Musea
Natuurkunde
Atoomfysica
Optica
Geluid
Mechanica
Magn./Electr.
Energie
Docentensites
Scheikunde
Per.syst.
Organisch
Biologie
De Mens
Fauna
Flora
Microbiologie
Organisaties
Huisdieren
De Tuin
Evolutie
Dierentuinen
Musea
Meteorologie
Astronomie
Zonnestelsel
Heelal
Ruimtevaart
Radio
Leven
Wiskunde
Geschiedenis
Stat./Kansrek.
Getaltheorie
Meetkunde
Fractals
Krommen
Rekenmachine
Wedstrijden
Denksport
Tijdrekening
Codering
ICT
CKV
Beeld.kunsten
Kunstenaars
Galeries
Buitenland
Musea
Architectuur
Film

Acteurs

Theater
Mode
Muziek
Instrumenten
Artiesten
Soorten
Klassiek
Katechese
Katholicisme
Protestantisme
Overige
Bijbel
Gebouwen
Spiritualiteit
Filosofie e.d.
Milieu
Seks.voorl
Drugs
Organisaties
Diversen
Verzorging
 Sport
Darts
Hockey
Oefeningen
Voetbal
Genealogie
Algemeen
Nederland
Buitenland
Tweede Fase
Werkstukken
Oefenen
Vervolgstudie
Studentenleven
Werken
Jongeren
Testen
Buitenland
Vaardigheden
School e.o.
(oud-)SMC-ers
Jeugd
Omgeving
Privé
Funstuff
Media
Audiovisueel
Kranten
Winkels
Boeken
Verzekeringen
Diversen
Zoeken
 

 

Seksuele Voorlichting

Op de site van Seksualiteit.nl kom je meer te weten over seksualiteit: lees erover, praat erover, speel ermee of stel een vraag. Het seksuologen-team van Seksualiteit.nl hoopt dat de lage drempel van internet ertoe bijdraagt dat mensen niet alleen met hun vragen over seksualiteit blijven zitten. Deze site geeft je mogelijk een verhelderende kijk op seksualiteit.

Een interessante Thinkquestsite gaat over Aids, the serial killer en een andere, Nederlandstalig, heeft een prijs gewonnen. Een Engelse website onder de naam Aidsmap geeft info over HIV en Aids en Avert is een liefdadigheidsorganisatie met een zeer informatieve site. Actuele zaken rond HIV-AIDS vind je op HIV Today. President Mbeki van Zuid-Afrika twijfelt aan de verhalen rond HIV-AIDS en daar is zelfs een site aan gewijd, allemaal zeer controversieel. Nederlandstalige info geeft de site van de Hiv Vereniging Nederland. Soa Aids Nederland heeft als missie de verspreiding van hiv en andere soa tegen te gaan, het bevorderen van de kwaliteit en effectiviteit van zowel de hiv- en soabestrijding en het ondersteunen van mensen met hiv en andere soa. Het Aids Fonds is in 1985 opgericht om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen aids. Het is een gedreven organisatie die er regelmatig in slaagt belangrijke stappen vooruit te zetten naar een oplossing van het hiv/aids-probleem. SOAIDS geeft je de harde feiten.

De Open Directory verzamelt links naar sites over seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook bij de NVSH vind je info over SOA's.

Voor meisjes is er de site AboutYou, waar je alles kunt vinden over je gezondheid, sex en ongesteld zijn.

Ervoor uitkomen dat je op mensen van hetzelfde geslacht valt. Durf je dat? Wil je dat? Wie vertel je het wel en wie niet? Hoe vertel je het je ouders? En hoe zijn de reacties? Moet je het eigenlijk wel vertellen? Iedereen heeft daar een eigen antwoord op. Lees de verhalen uit de praktijk op Alles over je Coming Out. op de Coming Out Zone en bij Comingout. Het COC is de belangenbehartiger van homoseksueel Nederland en geeft ook voorlichting. In de Kamkrant vind je nieuws, foto’s, videoreportages, interviews, roddels en columns voor en door homojongeren. Het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA) biedt veel downloadbaar informatiemateriaal. Gayworld is een holebisite met nieuws en lifestyle. Het Roze Rijk is een opiniesite voor homo, bi en lesbo Nederland. Op de site van de C H J C (Vereniging van Christelijke Homo's en Lesbiennes) kun je vinden wat de Bijbel zegt over homoseksualiteit. Holy Females is een site voor gelovige lesbische vrouwen. GayBoySupport geeft informatie en ondersteuning voor jongeren. Op de site HomoInfo kun je informatie vinden over homo- en biseksualiteit. De informatie is gericht op mensen die net bezig zijn, of nog moeten beginnen, met hun coming-out. Maar ook voor mensen die al langer uit de kast zijn, of voor hetero's, kan deze soms nog best informatief zijn.

Iedereen heeft recht op een veilige school. Dat geldt dus ook voor leerlingen en docenten die zich aangetrokken voelen tot mensen van hetzelfde geslacht. Voor hen en hun omgeving is deze website gemaakt.

Beware of Loverboys is een Nederlandstalige site waar je meer te weten kan komen over loverboys, prostitutie, liefde en meer. Hoe kan je loverboys herkennen? Heb ik zelf of heeft mijn vriendin een fout vriendje? Wat is prostitutie eigenlijk? Wat zijn de ervaringen van andere meisjes? Veel info vind je ook op de site Van Lover tot Loverboy. Ook interessant is de site Wees op je hoede voor loverboys.

Different biedt hulp aan mensen die worstelen met hun seksuele identiteit en die vanuit het geloof in Jezus Christus willen leven.

Buro Zoeklicht behartigt de belangen van seksueel misbruikte kinderen. Een zedenrechercheur uit Doetinchem heeft een site opgezet voor slachtoffers van zedenmisdrijven.

De Vereniging van Christelijke Homo's en Lesbiennes biedt teksten ter ondersteuning en bemoediging en vertelt wat de Bijbel zegt over homoseksualiteit en hoe de verschillende geloofsrichtingen met homoseksualiteit omgaan. Holy Females is een Nederlandstalige site voor gelovige lesbiennes.

Condoom Anoniem geeft voorlichting over het gebruik, maar biedt ook mogelijkheden tot het discreet kopen. Bij de Condomerie vind je informatie over de geschiedenis van het condoom, het standpunt van de kerk en het maatsysteem. De Kringapotheek geeft info over condooms en glijmiddelen.Lovette is een site waar je informatie kunt vinden over De Pil. Kunnen ook mannen de pil nemen als voorbehoedmiddel? Howstuffworks vertelt je er alles over. Vrijbewijs.nl is een internetsite van de Stichting Safe Service. Een stichting met een ideële doelstelling, die een bijdrage wil leveren aan het voorkomen van HIV en het bestrijden van aids. Zazoo is een Belgische site over condooms, het gebruik maar ook de geschiedenis.

Tegenwoordig doet de pil veel meer dan je beschermen tegen ongewenste zwangerschap. Op de site Mijn Pil lees je alles over anticonceptie én over verliefdheid, seksualiteit, omgaan met je ouders,... Op de site anticonceptietest kun je bepalen welke vorm van anticonceptie voor jou het geschiktst is. De Stichting Anticonceptie Nederland is het onafhankelijk aanspreekpunt voor alle vragen over anticonceptie. De site Anticonceptie.nl geeft je een compleet overzicht van alle methoden van anticonceptie om je te helpen de methode te kiezen die het best bij jou past. Dat is gelukkig heel goed mogelijk, want het aantal methoden is de laatste jaren flink gegroeid.

Voor de gelovigen onder ons: WLW (Ware Liefde Wacht) is een initiatief van jonge christenen van verschillende kerkelijke achtergrond die het besluit genomen hebben om geen seks voor het huwelijk te hebben en ook anderen daartoe oproepen.

Is het toegestaan om een relatie met je nicht of neef te hebben en zo ja, waarom niet? Bij Cousin Couples vind je gelijkgezinden en kun je info verkrijgen. Mag een man met meerdere vrouwen trouwen? Op een site van Howstuffworks vind je info over polygamie. Uiteraard is er ook een site tegen polygamie.

De website Deurknop is bedoeld voor informatie en ondersteuning van slachtoffers van seksueel geweld.

Sensoa is een Belgisch portal met info over seksualiteit en alle aspecten daarvan, maar ook met keiharde cijfers.

Liefdeslessen is een cursus met een knipoog uit Leiden. Erg leerzaam is een site over zoenen. Heel veel info doe je op in het Sexwoordenboek. Amusant zijn de lessen op de Kissingschool. de site 16ofzo staat vol interessante info over de eerste stappen in je liefdesleven. Seksesignalen is een profielwerkstuk waarin man en vrouw, maar ook mens en dier worden vergeleken. Wist je dat er ook een test is om je Sex-IQ te meten? Kijk ook eens naar een Amerikaanse voorlichtingssite voor jongeren. Leer flirten op One2flirt. De site Likeitis biedt veel voorlichting over seksuele zaken.

Scarleteen is een Engelse site gericht op jongeren met veel voorlichtende informatie.

Van Puk tot Puber is een aardige Thinkquestsite.

Veel informatie over seks en gezondheid vind je bij Sexual Health.

Heel veel links vind je ook op de pagina's Seksualiteit van Leuke Start en Startkabel.

Bij menstruatie.net, kun je met bijna 10.000 andere vrouwen anoniem en zonder schaamte  praten over dat wat je elke maand opnieuw weer overkomt. Er is zelfs een Museum of Menstruation and Women's Health.

Je denkt dat er maar twee soorten mensen zijn, mannen en vrouwen. Dat is niet zo. Er zijn mensen die tussen man en vrouw inzitten. De Amerikaanse Onderwijstelevisie heeft er een interessante site over gemaakt.

De Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming (NVSH) wil kennis over het seksuele gedrag in de ruimste zin van het woord bevorderen.

En wat dacht je hiervan? Onderwaterbevallingen profileren zich als een veilige, natuurlijke manier van bevallen, in een aangename en ontspannen sfeer, waarbij aquatische prenatale voorbereiding - de arbeid en de bevalling - in warm water, het voor moeder en vader mogelijk maakt als één geheel het wondermooie moment van de geboorte van hun kind op een intense en positieve manier te ervaren.

Sex in History behandelt de opvattingen over seks door de eeuwen heen en dat geeft soms verrassende inzichten.