Wie vecht er tegen de draak?

De TAS 
Een website bestemd voor de Tweede Fase van het St.-Maartenscollege
Webmaster: detas@koezeweb.info

Stuur een e-mail naar De TAS !

Onderwijsprijs
Zuid-Holland 2002

;

HOME
Jaargenda
HOTLINKS
Archief
Citaten
PWS-tips
FAQ
Talen
Wereldliteratuur
A tot Z
Nederlands
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Dialecten
Engels
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Frans
Grammatica
Literatuur
Duits
Grammatica
Literatuur
Dialecten
Klass.talen
Algemeen
Latijn
Grieks
Geschiedenis
Algemeen
Oudheid
Middeleeuwen
Oorlogen
Militaria
Raadsels
Musea
Landeninfo
Staatsinrichting
Algemeen
Vorstenhuizen
Landeninfo
Aardrijkskunde
Algemeen
Geologie
Fantasie
Transport
Landeninfo
Economie
Internationaal
Beleggen
Bedrijven
Consumenten
Banken
Science
Geschiedenis
Pseudo
Media
ANW
Docentensites
Musea
Natuurkunde
Atoomfysica
Optica
Geluid
Mechanica
Magn./Electr.
Energie
Docentensites
Scheikunde
Per.syst.
Organisch
Biologie
De Mens
Fauna
Flora
Microbiologie
Organisaties
Huisdieren
De Tuin
Evolutie
Dierentuinen
Musea
Meteorologie
Astronomie
Zonnestelsel
Heelal
Ruimtevaart
Radio
Leven
Wiskunde
Geschiedenis
Stat./Kansrek.
Getaltheorie
Meetkunde
Fractals
Krommen
Rekenmachine
Wedstrijden
Denksport
Tijdrekening
Codering
ICT
CKV
Beeld.kunsten
Kunstenaars
Galeries
Buitenland
Musea
Architectuur
Film

Acteurs

Theater
Mode
Muziek
Instrumenten
Artiesten
Soorten
Klassiek
Katechese
Katholicisme
Protestantisme
Overige
Bijbel
Gebouwen
Spiritualiteit
Filosofie e.d.
Milieu
Seks.voorl
Drugs
Organisaties
Diversen
Verzorging
 Sport
Darts
Hockey
Oefeningen
Voetbal
Genealogie
Algemeen
Nederland
Buitenland
Tweede Fase
Werkstukken
Oefenen
Vervolgstudie
Studentenleven
Werken
Jongeren
Testen
Buitenland
Vaardigheden
School e.o.
(oud-)SMC-ers
Jeugd
Omgeving
Privť
Funstuff
Media
Audiovisueel
Kranten
Winkels
Boeken
Verzekeringen
Diversen
Zoeken
 

 

Rekenmachine

Over de achtergronden van je TI-83 of TI-84 kun je alles te weten komen bij wikipedia. Als je wat meer informatie over de werking van je grafische rekenmachine wilt hebben kun je de Nederlandstalige werkbladen voor de TI-83 doornemen.  Enkele Nederlandstalige handleidingen staan op de site van het Freudenthal Instituut. Op de Engelstalige site van ene Bud kun je tutorials vinden en trucs.Programma's voor je TI-rekenmachine levert Texas Instruments op zijn site. TI heeft ook een Nederlandstalige site. Kijk ook eens op TIcalc.org. Nog meer informatie, voorbeelden en programma's voor alle soorten rekenmachines. Op deze FTP-site kun je de programma's rechtstreeks downloaden en met een speciaal kabeltje in je rekenmachine laden (je kunt dit aan je wiskundeleraar vragen!). Hoe dat werkt kun je ook zien bij een kleine handleiding.Dit is een onderdeel van de site Linkkabel, waar je nog veel meer handleidingen kunt vinden voor het gebruik met je rekenmachine. De rekenmachine kan goed gebruikt worden bij de statistiek. Op Kashan's homepage staan nog wat spellen en links naar andere TI-83 sites. Nog meer programma's op TI-Calculator site. Informatie over de verbinding van je TI-83 met je computer en nog meer programma's staan bij TI-Graph Link. Voor een handige doe-het-zelver is het ook mogelijk om zelf zo'n verbinding te maken, kijk daarvoor op TI-PC Link. Nog wat leuke wetenschappelijke programma's op de TWIN-site. Henk's Hoekje bevat de standaard overlevingspakketten met programma's voor de Tweede Fase. Overzichtelijk gerangschikt vind je een grote verzameling TI-83 programma's op de site van Johan Ditmar.  Mocht je zelfs een TI-92 hebben, dan kun je op deze TI-site terecht, maar ook bij de Fontys Hogeschool en bij TI-Chess voor schaakprogramma's. Er zijn ook sites waar je heel veel Duitstalige programma's en Franstalige programma's voor je rekenmachine kunt downloaden. Patrick Davidson heeft een site vol programma's voor de diverse TI-rekenmachines.
Scholieren.com heeft ook een flinke verzameling programma's voor je rekenmachine.

Microsoft heeft een fraaie Grafische Rekenmachine die je gratis kunt downloaden: http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/PowerCalcPowertoySetup.exe. Als je zelf een eenvoudige rekenmachine op je website wilt, klik dan op het woord rekenmachine. De jCalc98 Online Scientific/Engineering Calculator is een ingewikkelder rekenmachine die je ook op je website kunt zetten. Ook Karen heeft o.a. een downloadbare rekenmachine op haar site.

1728 System Software heeft op haar site een flink aantal virtuele rekenmachines staan, zoals trigonometrische, astronomische, financiŽle, natuurkundige en scheikundige. Dat geldt ook voor UW-L Math Calculator. Er is ook een virtuele rekenmachine die met 100 cijfers werkt (gratis te downloaden). Dan is er verder de Quick Calculator, die ook gratis te downloaden is.

Bij Math.com kun je terecht voor een flink aantal virtuele rekenmachines. Terug in de tijd ga je op de site van het Museum of Soviet Calculators. Het Museum of HP Calculators is een verzameling rekenmachine van Hewlett-Packard van 1968 tot 1986. Ook Vintage Calculator geeft een mooi overzicht van de geschiedenis van de rekenmachine. Nog meer "oude troep" vind je bij The Classic LCD Calculator Museum.

Op de site van Lundin vind je o.a een Java-applet van een uitgebreide rekenmachine.

Met computeralgebra kun je hele grote vermenigvuldigingen met enorme getallen als uitkomst uitvoeren, maar ook met echte breuken werken i.p.v. met benaderingen. Op deze site kun je daarmee experimenteren. Er staan ook ideeŽn voor een praktische opdracht over computeralgebra.

Paul Drijvers, een medewerker van Het Freudenthal Instituut, is gepromoveerd op computeralgebra en de rekenmachines die daarmee werken.

WIRIS is een wiskundige omgeving die je als algebraÔsche rekenmachine kunt gebruiken.

Op het Bayerische Schulnetz is o.a Wiskundemateriaal te vinden, waaronder een tekstboek over de Grafische Rekenmachine.  

Puzzpack is een verzameling puzzels voor de TI Grafische Rekenmachine (Dino Puzzle, Block Dude, Puzzle Frenzy, Pegs)

Die Geschichte der Rechenhilfsmittel gaat diep in op de ontwikkeling van apparaten en methoden die de rekenkunst behulpzaam zijn geweest.

Over het zelf programmeren met de TI-83 Plus is een leuk boekje verschenen dat integraal op Internet staat.
 

De verzamelaars van rekenlinialen hebben zich verenigd in een Circle en een site gemaakt over deze "handige" rekenmachines.