Wie vecht er tegen de draak?

De TAS 
Een website bestemd voor de Tweede Fase van het St.-Maartenscollege
Webmaster: detas@koezeweb.info

Stuur een e-mail naar De TAS !

Onderwijsprijs
Zuid-Holland 2002

;

HOME
Jaargenda
HOTLINKS
Archief
Citaten
PWS-tips
FAQ
Talen
Wereldliteratuur
A tot Z
Nederlands
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Dialecten
Engels
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Frans
Grammatica
Literatuur
Duits
Grammatica
Literatuur
Dialecten
Klass.talen
Algemeen
Latijn
Grieks
Geschiedenis
Algemeen
Oudheid
Middeleeuwen
Oorlogen
Militaria
Raadsels
Musea
Landeninfo
Staatsinrichting
Algemeen
Vorstenhuizen
Landeninfo
Aardrijkskunde
Algemeen
Geologie
Fantasie
Transport
Landeninfo
Economie
Internationaal
Beleggen
Bedrijven
Consumenten
Banken
Science
Geschiedenis
Pseudo
Media
ANW
Docentensites
Musea
Natuurkunde
Atoomfysica
Optica
Geluid
Mechanica
Magn./Electr.
Energie
Docentensites
Scheikunde
Per.syst.
Organisch
Biologie
De Mens
Fauna
Flora
Microbiologie
Organisaties
Huisdieren
De Tuin
Evolutie
Dierentuinen
Musea
Meteorologie
Astronomie
Zonnestelsel
Heelal
Ruimtevaart
Radio
Leven
Wiskunde
Geschiedenis
Stat./Kansrek.
Getaltheorie
Meetkunde
Fractals
Krommen
Rekenmachine
Wedstrijden
Denksport
Tijdrekening
Codering
ICT
CKV
Beeld.kunsten
Kunstenaars
Galeries
Buitenland
Musea
Architectuur
Film

Acteurs

Theater
Mode
Muziek
Instrumenten
Artiesten
Soorten
Klassiek
Katechese
Katholicisme
Protestantisme
Overige
Bijbel
Gebouwen
Spiritualiteit
Filosofie e.d.
Milieu
Seks.voorl
Drugs
Organisaties
Diversen
Verzorging
 Sport
Darts
Hockey
Oefeningen
Voetbal
Genealogie
Algemeen
Nederland
Buitenland
Tweede Fase
Werkstukken
Oefenen
Vervolgstudie
Studentenleven
Werken
Jongeren
Testen
Buitenland
Vaardigheden
School e.o.
(oud-)SMC-ers
Jeugd
Omgeving
Privť
Funstuff
Media
Audiovisueel
Kranten
Winkels
Boeken
Verzekeringen
Diversen
Zoeken
 

 

Pseudowetenschap

Ben je allergisch voor pseudowetenschappen of wil je iets doen aan je te grote goedgelovigheid? SKEPSIS is the place to be. Bay Area Skeptics is ook zo'n instelling die ten strijde trekt tegen alternatieve wetenschap. In BelgiŽ kennen we SKEPP. Er is zelfs een Skeptic Dictionary met een verzameling van bijgeloof, misleidingen en illusies.

Hoe zat het ook al weer met die beruchte graancirkels? Waren die nu echt buitenaards of gewoon door mensen gemaakt? The Dutch Crop Circle Archive bemoeit zich met het Nederlandse deel van het verhaal.  De Crop Circle Connector noemt zichzelf de grootste website over graancirkels (met een Nederlandse introductie).

Ben je een beetje paranoÔde en wil je je hersens beschermen tegen aanvallen van buitenaf? Dan moet je een aluminium beschermingsschild maken.

Zoek je links op het gebied van de Astrologie (en dat is iets heel anders dan Astronomie), dan ben je bij de Astrologiepagina en bij de Horoscopenpagina op de goede plaats. De geschiedenis van deze pseudowetenschap kun je vinden op een site van de Universiteit van Cambridge.  Mocht je behoefte hebben aan het trekken van je horoscoop, meld je dan even bij Lynn Evans. Op CHTA-Astrologie vind je ook een Nederlandstalig deel.  Heel wetenschappelijk klinkt de naam University Center of Astrological Research met allerlei beschouwingen. Bij Online Astrology kun je je persoonlijke horoscoop laten trekken en je toekomst laten voorspellen (tenminste als je die wil weten). Ook bij Astrologiezone kun je horoscopen vinden.

Paul Bles is een handanalist en vertelt op zijn site het een en ander over de handleeskunde.

Is er eigenlijk wel een mens op de Maan geweest of werden we voor de mal gehouden? Is de Sfinx wel door de Egyptenaren gebouwd, of is hij veel oider? Wat is het gezicht op Mars? Dit soort zaken worden besproken bij Aulis Online, dat ons over van alles aan het twijfelen brengt.

Avatarsearch staat vol met pseudo-wetenschappelijke informatie over heksen, zigeuners, de maan, satanisme en wat er al niet meer voor wonderlijks uit het menselijk brein kan voortkomen.

CSICOP is een instantie die paranormale zaken op een kritische manier onderzoekt. CICAP onderzoekt paranormale zaken in ItaliŽ.

De boodschap van de buitenaardsen is een merkwaardig verhaal beginnend in de Bijbel.

Pseudoscience behandelt allerlei vreemde zaken, waaronder ook paranormale verschijnselen. Er is ook aandacht voor een kritische beschouwing.

Prof. Kees de Jager, een sterrenkundige, is een bekend scepticus voor wat betreft pseudoscience. Naar aanleiding van de theorie dat uit de maten van de piramides in Egypte allerlei conclusies kunnen worden getrokken, toont hij aan dat hij hetzelfde kan doen met de maten in zijn huis. Erg leuk!

The Evolution of Truth begint heel veelbelovend en fascinerend, maar eindigt toch op een EO-achtige wijze. Erg vaag is de site Evolutiesprong die ook allerlei merkwaardige veronderstellingen, speculaties en bewijzen levert.

Fortean Times is de Internetkrant vol buitengewone gebeurtenissen.

Hello to ETI is een welkomstboodschap voor buitenaardsen.

De Homepage van JHK zit vol met spirituele, geheimzinnige en merkwaardige, ik zou zelfs zeggen uiterst merkwaardige zaken.

HotAir (gebakken lucht) is een site over wetenschappers die dingen hebben gedaan, waar mensen eerst over hebben moeten lachen en dan pas over zijn gaan nadenken. Hun resultaten waren niet reproduceerbaar.

Onverklaarbaar.NL heeft als doelstelling de vele onopgeloste mysteries aan de orde te stellen, zodat de gemiddelde Nederlander er meer over te weten komt (Big Foot, UFO's, geesten, enz.). Unexplained is een site vol foto's van UFO's. aliens en vol teksten en filmpjes. Nog veel meer info over alle onverklaarbare zaken vind je op een tweede site met de naam Unexplained. Ook de site Alienshift staat vol met dit soort zaken. De waarheid vind je bij Aliens The Truth. De Independent Researchers' Association for Anomalous Phenomena meldt en onderzoekt allerlei afwijkende zaken. Nederlandstalig is de site van Mysterieworld die gaat over alles van UFO's tot Rennes la Chateau en van doofpotaffaires tot spookhuizen en terug.

Het National UFO Reporting Center is een rijke bron van informatie over Unidentified Flying Objects. UFO's, graancirkels en buitenaardsen komen voorbij op een Nederlandstalige site. Toedeledoki steekt een beetje de draak met dit soort zaken. UFODigest biedt videobewijs. Het laatste nieuws vind je bij UFO/Aliens. UFOSeek verzamelt links naar UFO-sites. UFO India verzamelt de waarnemingen in India. AlienResistance in Roswell, New Mexico, begint al met de verschijnselen in de Bijbel.  UFOArtwork bevat een verzameling plaatjes, te beginnen in de jaren voor Christus, waar UFO's op voorkomen. Ufonet.nl is de Nederlandstalige website van de stichting SUP voor iedereen die geÔnteresseerd is in UFO's, gewascirkels en andere anomale verschijnselen. De gebeurtenissen in Canada staan op de site van HBCC UFO Research in Houston, British Columbia. De naam Crowded Skies suggereert dat het kan druk wordt door al die buitenaardse bezoekers. Ook Duitsland is af en toe in rep en roer. About heeft een grote site met een gids voor UFO's en Aliens, een database met waarnemingen in de USA en een archief vol met vreemde zaken. Zelfs op het kleine Malta vinden we de Malta UFO Research. In Liverpool hebben we dan nog de Merseyside Anomalies Research Association. Canada biedt de Pararesearchers of Ontario. Het Anomalies Network zit ook vol met complottheorieŽn. De Sentinel Files biedt foto's van UFO's, aliens en paranormale zaken. Duitstalig is de site Verein fŁr grenzwissenschaftliche Phšnomene en mooi vormgegeven. UFO Disclosure noemt zich "the premier site for quick links to news, history and scientific truth regarding UFOs (Unidentified Flying Objects)". Op de tijdlijn van About kun je ook hele oude waarnemingen bekijken.
Als je er echt geen genoeg van kunt krijgen, dan is er nog de Ufo.pagina. Bij UFO's Really Revealed kun je ook filmpjes bekijken. De Alien Observer bevat foto's en nieuws. Interessante verhalen vind je bij Alien Existence. Bij Alien-UFO's is dat ook zo, bijv. Roswell 1947. Club Alien noemt zichzelf your source for ghost, aliens, vampire, ufo, and anything paranormal. Extraterrestrial research beweert kwaliteitsonderzoek en dito informatie te leveren. How stuff works levert een bijdrage aan het beantwoorden van vragen die rond de aliens leven. Missing Time heeft als missie: To cover all aspects of UFOlogy and the paranormal, from the scientific, to the skeptical, to the bizarre. De UFO Vault is een site van jonge ufologen. Het UFO Casebook is een mooie site met dossiers, documenten, video's en foto's. Kijk ook eens op de uitgebreide site van UFO Area. Vol met UFO-waarnemingen staat de site UFO Nut.

Hoe werkt buitenzintuiglijke waarneming? Bij How stuff works krijg je inzicht in dit fenomeen.

Met voorspellingen hield de oude heer Nostradamus zich bezig in de 16e eeuw.

Pseudoscience, Paranormale fenomenen en kritische beschouwingen vind je op deze website.  Telekineses leert je om zelf lepels te buigen of dingen te laten bewegen door alleen je gedachten te gebruiken.

De Mad Revisionist trekt van alles in twijfel, de landing op de maan, het zinken van de Titanic, het OJ Simpson-proces en ga zo maar door; zeer amusant.

Enige tijd geleden was Uri Geller een bekend fenomeen. Hij kon lepeltjes verbuigen met gedachtekracht. Op zijn eigen website kun je nog wat nagenieten, hoewel hij al lang door de mand is gevallen.

About heeft een site over paranormale fenomenen.

Spoken vormen een fenomeen dat met name de Britten en Ieren erg aanspreekt. Ghostwatch is een Ierse site die een spook probeert te verschalken. Ghostweb is een soort overkoepeling met veel artikelen en andere zaken.

Eeuwenlang gaan er al verhalen rond over de weerwolf. Zouden ze echt bestaan?

De Bob Lazar Corner vertelt een heel geheimzinnig verhaal over een onderzoek naar een voorwerp van buiten de Aarde.

Nog zo'n heerlijke wetenschappelijk aandoende vage site luistert naar de naam KeelyNet legt verband tussen zwaartekracht, vrije energie en gezondheid. De Leading Edge International research Group houdt er ook allerlei boeiende complottheorieŽn op na, leuk om je in te verdiepen.

Weird Science bevat een database vol onverklaarbare fenomenen.

Een hele mooie site over merkwaardige verschijnselen is Phenomenon.

De Most Unbelievable Site of Paranormal Information is een ruime verzameling van verhalen, artikelen, foto's en video's.