Wie vecht er tegen de draak?

De TAS 
Een website bestemd voor de Tweede Fase van het St.-Maartenscollege
Webmaster: detas@koezeweb.info

Stuur een e-mail naar De TAS !

Onderwijsprijs
Zuid-Holland 2002

;

HOME
Jaargenda
HOTLINKS
Archief
Citaten
PWS-tips
FAQ
Talen
Wereldliteratuur
A tot Z
Nederlands
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Dialecten
Engels
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Frans
Grammatica
Literatuur
Duits
Grammatica
Literatuur
Dialecten
Klass.talen
Algemeen
Latijn
Grieks
Geschiedenis
Algemeen
Oudheid
Middeleeuwen
Oorlogen
Militaria
Raadsels
Musea
Landeninfo
Staatsinrichting
Algemeen
Vorstenhuizen
Landeninfo
Aardrijkskunde
Algemeen
Geologie
Fantasie
Transport
Landeninfo
Economie
Internationaal
Beleggen
Bedrijven
Consumenten
Banken
Science
Geschiedenis
Pseudo
Media
ANW
Docentensites
Musea
Natuurkunde
Atoomfysica
Optica
Geluid
Mechanica
Magn./Electr.
Energie
Docentensites
Scheikunde
Per.syst.
Organisch
Biologie
De Mens
Fauna
Flora
Microbiologie
Organisaties
Huisdieren
De Tuin
Evolutie
Dierentuinen
Musea
Meteorologie
Astronomie
Zonnestelsel
Heelal
Ruimtevaart
Radio
Leven
Wiskunde
Geschiedenis
Stat./Kansrek.
Getaltheorie
Meetkunde
Fractals
Krommen
Rekenmachine
Wedstrijden
Denksport
Tijdrekening
Codering
ICT
CKV
Beeld.kunsten
Kunstenaars
Galeries
Buitenland
Musea
Architectuur
Film

Acteurs

Theater
Mode
Muziek
Instrumenten
Artiesten
Soorten
Klassiek
Katechese
Katholicisme
Protestantisme
Overige
Bijbel
Gebouwen
Spiritualiteit
Filosofie e.d.
Milieu
Seks.voorl
Drugs
Organisaties
Diversen
Verzorging
 Sport
Darts
Hockey
Oefeningen
Voetbal
Genealogie
Algemeen
Nederland
Buitenland
Tweede Fase
Werkstukken
Oefenen
Vervolgstudie
Studentenleven
Werken
Jongeren
Testen
Buitenland
Vaardigheden
School e.o.
(oud-)SMC-ers
Jeugd
Omgeving
Privť
Funstuff
Media
Audiovisueel
Kranten
Winkels
Boeken
Verzekeringen
Diversen
Zoeken
 

 

Informatie per land

Afrika

De Afrikaserver is de virtuele toegangspoort tot het donkere continent. De portal voor geheel Afrika is Afrika.com. Een fraaie site met quiz, safari, atlas en nog veel meer is The living Africa. De Toearegs vormen een boeiend volk, waaraan een mooie franstalige site is opgedragen.

ArabiŽ

Nieuw uit alle Arabische landen staat on-line bij The Arabic News. Dat geldt ook voor Arabnet.

Andorra

Van dit ministaatje op de grens van Frankrijk en Spanje kun je veel leren bij Erik de Viking.

AustraliŽ

Om alles te weten te komen over dit grote eiland, ga je naar Vicnet. Een virtueel reisje maak je op de officiele toeristische site. Een prachtige stad, bekend van de Olympische Spelen 2000, is Sidney, waarvan naaste de officiele site ook een andere site bestaat en nog een speciale Sydney 2000 site. Ook de andere steden zijn echter de moeite waard.

AziŽ

Een site om de band tussen Amerika en AziŽ aan te halen.

Bahrain

Dit is het eiland van de gouden glimlach. Je kunt er bijvoorbeeld heel goed parelduiken.

BelgiŽ

Dichtbij huis ligt het gezellige Antwerpen,  waar de gemeente zelf een site onderhoudt. Ook Brussel is vertegenwoordigd, tegelijk met alweer de Ardennen. Van de hoofdstad is natuurlijk nog meer te vertellen. Wat meer economische informatie over de Ardennen en de Oostkantons van Belgie"staan bij Ardennen.com In de Ardennen ligt het stadje Spa, bekend van het water. In het Oosten ligt het mooie stadje Malmťdy. Ook Vlaanderen heet je van harte welkom. Aan de westkant van BelgiŽ komen we aan de Vlaamse kust. Het zuidelijk deel daarvan staat bekend als de Westhoek met vele bezienswaardigheden, vooral uit de Eerste Wereldoorlog. In West-Vlaanderen ligt het plaatsje Roeselare.
Als (oud)brugklasser van het St.-Maartenscollege te Voorburg koester je mooie herinneringen aan Brugge. Een andere mooie stad in BelgiŽ is Gent
Hoe is eigenlijk het Atomium in Brussel terechtgekomen?
Een heel boeiend vakantieprogramma is het televisieprogramma Vlaanderen Vakantieland met reportages over Vlaanderen, maar ook over vele andere landen.

Belize

Dit tamelijk onbekende land in Zuid-Amerika kun je virtueel bezoeken om eens kennis te maken.

Botswana  

De officiŽle website van de regering van Botswana geeft je een eerste indruk.

Bulgarije

Een groep Bulgaren in de USA verzorgt een site over dit Oost-Europese land.

Canada

Een vraagje: Did you know that the glass floor at the top of the world's tallest free-standing structure can support the weight of 14 large hippos? The glass floor at the CN Tower offers a view of Toronto from 1,122 ft. above the city. Travel Canada bevat dit o.a. dit soort informatie. Een van de mooiste steden van Canada is Toronto.

China

Nieuws, foto's enz. bij Inside China. Te veel om op te noemen bij China the beautiful. Verder is er nog een Nederlandstalige site Gele Draak met heel veel info over China (ook tips voor werkstukken). Chinatravel verstrekt informatie over alle provincies en bevat een leuke quiz op diverse niveau's. Chinatown Online  is een Engelse site met veel info over Chinese folklore.
Bij Startkabel is een pagina over de stad Shanghai te vinden met een grote verzameling links.

 

Cyprus

Toeristisch interessant, maar politiek verdeeld is dit mooie eiland in de Middellandse Zee. Cyprus.nu is de eerste Nederlandstalige website over dit vakantieeiland.

Denemarken

Het Deens Verkeersbureau biedt toeristische informatie. De hoofdstad is Kopenhagen.

Dominicaanse Republiek

Een gedeeltelijk Engelstalige site over dit verre land.

Duitsland

Aan het nummerbord van een Duitse auto kun je zien waar de bestuurder vandaan komt. Bij Kraftfahrzeugenkennzeichen kun je opzoeken welke plaats bij de eerste letters van het nummerbord hoort en kun je vaak gelijk doorklikken naar die stad om er een kijkje te nemen.
Algemene informatie is te vinden bij Germany. Wellicht de meest omvangrijke site met info over alle steden van Duitsland is Meine Stadt. Kijk ook eens vlak over de grens in het gebied van de Niederrhein, de Eifel of het Sauerland. Iets verder weg de stad Bremen. Meer naar het zuiden komen we in Frankfurt am Main. En nog verder weg ligt de mooie stad Baden-Baden. In Berlijn rijdt een taxi met een webcam aan boord en je kunt zelfs chatten met de passagiers. De Duitse hoofdstad is Berlijn. Kijk daar eens om je heen met 360-graden-panorama's.De voormalige DDR is nog steeds virtueel aanwezig en blijft een boeiend onderwerp. Er is zelfs een webring. We gaan weer naar het zuiden, naar Freudenstadt im Schwarzwald.

 

Egypte

De officiŽle website van het Ministerie van Toerisme, met heel veel informatie..

Europa

Een zoeksite voor toeristische informatie over geheel Europa.

Finland

Een webcam, tekeningen, muziek kun je vinden bij Virtual Finland.

Frankrijk

De Ambassade van Frankrijk zit uiteraard in 's-Gravenhage. Het Maison de France biedt toeristische informatie en de mogelijkheid om brochures te bestellen. Er is veel te zien in Parijs en dat kun je ook bekijken bij de officiŽle website van Parijs. Kijk ook eens onder de grond, in de lugubere catacomben. Worldonline heeft een special over Parijs gemaakt.

Griekenland

Toeristische, historische en culturele informatie over Griekenland op Greece Information Network en bij het Nationaal Bureau voor Toerisme. Specifieke info over Kreta vind je bij The Island of CreteUnited-Hellas en Greek Indexer zijn de portals tot Griekenland.

 

Groot-BritanniŽ

Een favoriet vakantieland van de maker van deze site is het kanaaleiland Guernsey. Dit eiland hoort strikt genomen niet tot Groot-BrittanniŽ, maar het is wel vreselijk Brits.

Een mooie badplaats aan de zuidkust is Brighton.

Wil je naar Groot-BritanniŽ ga dan naar VisitBritain. Een goede portal is Britannia. De site UKTravel bevat o.a. een cityguide en een castleguide. Waarschijnlijk het mooiste gebied van Engeland is The Cotswolds met Oxford aan de rand.  En na Oxford mag Cambridge natuurlijk niet ontbreken. The National Trust beschermt het landschap en alles wat daarop staat.

In het noorden van Groot-BritanniŽ ligt Schotland, met zijn geschiedenis en clans. Ook Holidays in Scotland biedt een kijkje op dit mooie gebied. En wie is er bekender dan Nessie, het monster van Loch Ness? Hij heeft een eigen site Nessie on the Net. Via de webcam kun je hem/haar wellicht zelf zien! The National Trust beschermt fraaie onderdelen van het Schotse landschap.

Een volgend fraai gebied wordt gevormd door The Lake District (met webcam op de site).

Heel Engels is het plaatsje Shrewsbury, het stadje waar Brother Cadfael rondwaarde.

De London Underground is de wereldberoemde metro. Alles over het Londense openbaar vervoer staat bij London Transport (incl. metrovertragingen). Meer wetenswaardigheden vind je in het London Transport Museum. London Town is de officiŽle internetsite van de stad Londen.

In de VS is ook een fraaie site over de Britse eilanden (geschiedenis, monarchie, koken, reizen, enz.).

Ierland

De natuur en het verleden worden bewaakt door The Heritage of Ireland.

IJsland

Uitgebreide informatie (zeggen ze zelf) op de Nederlandse IJslandsite. Heel veel informatie over de republiek IJsland vind je bij de Basic Facts

 

India

Het Ministerie van Toerisme is de eerste ingang naar dit enorme land.Nova heeft een mooie site over de beklimming van de Mount Everest gemaakt. Reisverhalen over India geven een mooie indruk van dit enorme land.

IndonesiŽ

Er is een site met toeristische informatie. Kijk ook eens hoe mooi het op Bali is. Een zeer uitgebreide Bali-site is de site van Lisa Zimmerman.  Een ander veel groter eiland is Borneo. Het staat in Nederland, maar het is ontstaan in onze koloniale tijd: het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

 

IsraŽl

De officiŽle website van toeristisch IsraŽl vertelt ook veel over historie en cultuur.

ItaliŽ

Verwijzingen naar info over ItaliŽ op het net. Een van de bekendste plekjes in ItaliŽ is VenetiŽ of Venezia of Venice. Erg mooi is de omgeving van Lago d'Orta.  In het noorden ligt de Susavallei.

Belpaese is een Nederlandstalige site, die een leraar voor zijn leerlingen heeft gemaakt en waar van alles te vinden is over historie en cultuur van ItaliŽ, de politiek en typisch Italiaanse eigenaardigheden.

Jamaica

Maak een virtuele rondreis door Jamaica. Een portal biedt vele links. Bij Virtual Jamaica hoor je ook nog zo'n lekker Jamaicaans muziekje.

JoegoslaviŽ

Een portal biedt heel veel links naar het voormalige JoegoslaviŽ. Interessant is ook een site met de geschiedenis van JoegoslaviŽ in postzegels. De Gazet van Antwerpen en de NRC hebben dossiers over dit land.

 

Kiribati

Kiribati is zo'n land waar je je verstopt met de hoofdprijs van de Staatsloterij.

Luxemburg

De officiele homepage van het Ministerie van Toerisme is de eerste ingang naar Luxemburg. Een Nederlander, Dick Bertens, heeft een site gemaakt met de titel In love with Luxemburg.

MaleisiŽ

Maak kennis met dit mooie land op de toeristische site.

 

 Malta

Informatie over ťťn van mijn favoriete vakantielanden Malta kun je vinden bij  het Maltees Touristen Bureau en bij Maltaweb.  Een Nederlandstalige site is van het Maltees Verkeersbureau. Nog meer op een Engelse site. Het eerste dat je ziet bij aankomst op Malta is het vliegveld Luqa (spreek uit: Loea). Foto's en een webcam bij All the pictures. Ook een Duitstalige site looft dit mooie eiland.

Mexico

Toeristische informatie van het Ministerie van Toerisme en van Mexico Travel.. 

Monaco

Waarin een dwergstaatje groot kan zijn.

Nederland

Mensen die mij kennen zullen het niet geloven, maar ik heb zelfs Amsterdam in mijn favorietenlijst. Deze site is echter heel mooi met een virtuele rondgang door de stad (je hoeft er dus gelukkig niet zelf heen), voorzien van foto's en geluid. Mocht je nog meer willen weten (ik kan het me nauwelijks voorstellen), dan kijk je op de gemeentelijke website. Wist je dat er mensen blij met de Bijlmer zijn?  Als tegenhanger neem ik hier natuurlijk ook de stad Leeuwarden op, waar mijn eeuwenoude roots liggen. Dichtbij huis ligt natuurlijk de hofstad 's-Gravenhage of wat vulgairder Den Haag. Rotjeknor is de volkse naam voor Rotterdam.Er is bovendien een mogelijkheid om een virtuele toer door de stad te maken. Vergeet echter ook niet om eens bij de Gemeente Juinen te kijken, waar burgemeester v.d.Vaart en wethouder Hekking de scepter voeren (als je Juinen in Google stopt, komen er nog meer leuke sites te voorschijn). Het kleinste stadje van Nederland is Madurodam. In Rotterdam bestaat een elektronisch tijdschrift de Rotterdam Review. Een mooi vormgegeven site is Haarlem Digitaal. Het Friese dorp Idaerd is het kleinste dorp op het internet en bevat slechts twee straten. In Blokzijl was mijn grootvader veldwachter. Ietsje dichterbij ligt het van de datum 1 april bekende stadje Brielle. Kijk ook eens op de webring van steden in Nederland en Vlaanderen.

Ontspanning vind je in de prachtige website van de Efteling in Kaatsheuvel.

Ben je de weg kwijt? De routeplanner van de ANWB (met o.a. fileinformatie) helpt je weer op weg. Ook routenet plant je trip door ons mooie landje.Ben je afhankelijk van het Openbaar Vervoer? 9292Reiswijzer helpt je van deur tot deur. Bij Andes geldt: type een postcode en wandel over de kaart. Lokatienet doet iets dergelijks en maakt ook routebeschrijvingen.

De mooiste sites van geografisch Nederland is die van de Zaanse Schans (dat vinden je Amerikaanse kennissen ook leuk). 

De Betuweroute staat in de warme belangstelling van het ministerie van Verkeer en Waterstaat..

Diverse steden en dorpen presenteren zich op Internet. Je kunt ze vinden bij City-on-line. Toeristische en culturele informatie over geheel Nederland.  Maak eens kennis met de andere kant van Staphorst. Wat is er te beleven in ons mooie Holland?  Loop eens op klompen en bekijk het maken daarvan. En vergeet onze eigen molens niet, bijv de houtzaagmolen of een museummolen of gewoon de molengang in Kinderdijk. En wat dacht je van de Zaanse molen? Ook heel Nederlands is de Elfstedentocht. In Friesland ga je uiteraard fierljeppen.  Laat  je eens toeloeien bij het Fries Landbouw Museum. Bezoek eens een boerderij. In Loenen vind je een schaapskudde.  Het dorp Losser is een van de parels van Twente. Meer over dit mooie deel van Nederland op Twenteweb. Bezoek ook eens het Openluchtmuseum in Arnhem. Toeristisch Nederland presenteert zich bij Holland.com, ook leuk voor je familie in het buitenland. En mocht die familie heimwee krijgen, dan stuur je ze naar ik-mis-je.  Mooi centraal in ons land ligt de Veluwe. Urk is de IJsselmeerhaven, bekend door de visserij.  Uiteraard kunnen we ook dicht in de buurt terecht in de mooie provincie Zuid-Holland.

Wat is Nederland zonder water? Bezoek het Waterland Neeltje Jans. Eventuele problemen worden opgelost door de Koninklijke Noord- en Zuidhollandse Reddingsmaatschappij. De Waterleidingbedrijven zorgen dat het water schoon uit je kraan komt. Op de Maasvlakte staat een camera die je zelf kunt besturen via Internet (richten en inzoomen). Vergeet echter ook de Stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg niet. Vanaf het water kun je je oriŽnteren op de vele vuurtorens langs de kust.

Eilandliefhebber? Kom naar Texel. Daar begint ook de Waddenzee, een belangrijk natuurgebied, dat behouden moet blijven. Het derde waddeneiland is Terschelling. Via de VVV-Wadden kun je alle kanten uit.

De Nederlandse Gasunie speelt een belangrijke rol in de Nederlandse energiehuishouding. Eveneens in het noorden van ons land liggen de veenkolonien, waar in het Veenkoloniaal Museum aandacht wordt besteed.

De economie van Nederland heeft een zwaartepunt in de haven van Rotterdam, de grootste ter wereld.

Geologische interesse? In de Limburgse mergelgroeven is veel te zien, ook vleermuizen.

En wil je echt weg? Ga naar Schiphol Amsterdam Airport. Blijf je wat dichter bij huis, denk dan eens aan de Nederlandse Spoorwegen.

GeÔnteresseerd in Friesland? Economisch kun je terecht bij de Digitale Provincie Frysl‚n.

Het bungalowpark De Kamp in Gees (Drente) geeft een overicht van belangrijke bezienswaardigheden in die omgeving (openluchtmuseum, dierenpark, glasblazers), een mooie verblijfplaats voor je vakantie.

Hoe verplaatsen we ons in Nederland? Bekijk een site over allerlei soorten vervoer. Een groot project is de aanleg van de Westerscheldetunnel

Echt (oud)Hollands is de Enkhuizer Almanak vol met weetjes.

Verveel je je? De mooiste uitstapjes in ons land zijn verzameld door Er-op-uit, maar ook lekker-weg is niet te versmaden.

Hoe vol is ons land, bestaat er al een Deltametropool?

Nederland Waterland! Op deze site vind je alles op het gebied van water (visserij, scheepvaart, binnenvaart, drinkwater, ecologie, enz.)

Is Nederland niet een beetje te vol aan het worden? Na Malta zijn we het dichtstbevolkte land van Europa. Er is een club van 10 miljoen, die dat aantal inwoners precies genoeg vindt. 

Nederlandse Antillen

The Aruba Experience geeft een beeld van dit mooie overzeese gebiedsdeel. De officiŽle site van de Arubaanse regering ziet er ook zonnig uit. De B van ABC-eilanden is van Bonaire. Via diverse webcams kun je een kijkje nemen.Meer toeristische info over Curacao. Over dit gebied, the Caribbean, is ook een mooi internetmagazine the Caribbean Beat.

Nepal

Diep in de Himalaya ligt dit fascinerende land.

Nieuw-Zeeland

Informatie over onze tegenvoeters bij 100 % Pure New-Zealand. Een mooie particuliere site wordt beheerd door F. de Geus met als titel Wonderful New Zealand.

Noordpool

In de gebieden rond de Noordpool bevinden zich eskimo's en bevonden zich bijv. de Vikingen.Bekijk het Arctic Studies Center

Noorwegen

De Noorwegenpagina heeft talloze links.

Oostenrijk

Plan je een vakantie, in zomer of winter, dan kun je op deze Oostenrijkse site alle informatie vinden over dit prachtige land. De officiŽle Nederlandstalige site richt zich ook voornamelijk op het toerisme. Verdere info bij Austria travel site. De metro in Wenen heet daar de U-Bahn. Het Salzburgerland ken je van de beroemde film The Sound of Music.

Polen

De Poolse stad Gdansk was vroeger de Duitse stad Danzig en heeft een rijk verleden. De rest van Polen is echter ook de moeite waard. De officiŽle website bevat de staatsinformatie.

Portugal

Heel veel links op de Startpagina.

Rusland

Toeristische informatie bij Russia Tourism Pages. Een particuliere, maar informatieve site is Moscow as I see it. Een site over Siberische objecten, jagers en andere mensen vormt een reis naar andere werelden. Het Rode Boek van de Volkeren van het Russische Keizerrijk bevat informatie over de talloze volkeren die zich binnen de grenzen van het onmetelijke voormalige keizerrijk hebben opgehouden.

Singapore

De officiele homepage van het schoonste land ter wereld.

SloveniŽ

Heel veel links op de Startpagina.

Spanje

All about Spain maakt zijn naam waar.  AndalusiŽ is een belangrijk en bezienswaardig deel van Spanje. Nog meer info over AndalusiŽ. De beroemdste plaats in AndalusiŽ is wellichgt Jerez de la Frontera (je weet wel, van de sherry). Een bekende Spaanse stad is Sevilla

Thailand

Toeristische informatie bij Amazing Thailand.

TsjechiŽ

Veel nuttige informatie (politiek, cultureel) over de Republiek TsjechiŽ.

Trinidad & Tobago

Poison 2001 laat je onderduiken in het Zuidamerikaanse ritme. Een hartelijk welkom krijg je bij de site van Visit T&T.

TunesiŽ

De toeristische site van TunesiŽ.

Turkije

Veel, niet alleen toeristische, informatie op deze officiŽle website van de Turkse overheid.

Verenigde Staten

Je begint een bezoek aan de USA uiteraard in het Witte Huis. Op de site van het blad Amerika is heel veel te lezen over dit fascinerende land (op dit moment staan de Presidentsverkiezingen in de belangstelling). De Amerikapagina bevat heel veel links.

 Zijn tijd ver vooruit is het stadje Blacksburg in Virginia, waar alle inwoners op internet zijn aangesloten en al hun gemeentelijke zaken en nog veel meer vanuit de luie stoel kunnen regelen. Ook het plaatsje St.Paul heeft een fraaie site, stuur de burgemeester eens een e-mailtje om je mening te geven. Zeer tot de verbeelding spreekt natuurlijk ook de stad Beverly Hills. Een van de grootste steden van de VS is Los Angeles.

De FBI (de Amerikaanse federale politie) laat je o.a. de lijst met meest gezochte misdadigers zien.

In de bibliotheek van het Amerikaanse Congress kun je de catalogus doorzoeken, maar ook tentoonstellingen bezoeken. US Census geeft ook een grote hoeveelheid feitelijke info over de VS.

Voel je wel wat voor een jaartje highschool of een talenreis? Kijk eens bij PLUS Taalreizen.

De beroemdste weg ter wereld is Route 66. In CaliforniŽ schijnt autorijden een belevenis te zijn, want er staat een survival guide op Internet.

Het Native Web leert je de Indiaanse cultuur kennen. De meest complete Nederlandstalige site over de cultuur en geschiedenis van de Noord-Amerikaanse Indianen vertelt je alles over de stammen in de VS en Mexico.

Kaarten en routebeschrijvingen vind je bij Mapblast

Van de Nationale Parken in de VS zijn vele mooie kaarten beschikbaar.

Wist je dat er geheimzinnige nooit meer gebruikte metrotunnels onder New York zijn en dat daar een fascinerende website vol foto's van bestaat? En wist je dan ook dat er nog veel meer steden met dit soort archeologische gebieden zijn met bijbehorende websites? Het wordt echt een rage om dit te onderzoeken. Kijk ook maar eens naar de site van Jonathan Belcher. Je kunt echter ook gewoon met de metro in bijv. New York (inclusief de geschiedenis van de metro). Wanneer reed de eerste subway in New York? En langs welke stations reed deze lijn?

Op de site van het Sheraton Hotel vind je een webcam naar de Niagara waterval. Nog meer info over de omgeving rond de Niagara.

Op de site van Holland, USA kun je een reisverslag met aanvullende informatie lezen over een bezoek aan 28 plaatsen in de VS die allen Holland heten.

Nederlandstalige info over de nationale parken, de staatsinrichting en reiservaringen.

Virginia noemt zichzelf de State for Lovers. De meest toeristische staat is Florida: kijk daarvoor op de Floridapagina.

Het stadspark van New York is het Central Park. Maak eens een virtuele rondrit door dit hele grote park.

Een tropische verrassing behorende tot de Verenigde Staten is Hawai, en met name Waikiki Beach.(met webcam)

Vietnam

Vietnam-on-line biedt culturele en politieke informatie.

West Papua

Een tamelijk onbekend land, maar veel informatie op deze Information Kit.

 Zuid-Afrika

Nog een favoriet land van de maker van deze site is Zuid-Afrika. Informatie over dit land is te vinden bij het Worldnet Africa (overzicht van WWW-sites in Zuid-Afrika). In de omgeving van Kaapstad is veel te beleven. South-Africa on line is een portal voor dit veelzijdige land.  Kaapstad is de mooiste stad ter wereld. Een lekker wijntje? Ga naar Klein Constantia.

 

Zuid-Amerika

Een prachtige site met reisbelevenissen heet Adventures in South America

Zuidpool

Heb je het daar warm van gekregen, ga dan even afkoelen op de Zuidpool, jawel je leest het goed de Zuidpool, waar een stel wetenschappers een internetkrantje maken (leuke foto's). Ook de NASA laat van zich horen uit deze barre streken. Ook het nabijgelegen AustraliŽ is op de Zuidpool vertegenwoordigd. Kijk eens door de webcam op Mawson Station en huiver van de kou. Bij Nova staat een mooie site over het eeuwenoude ijs op Antarctica en het leven aldaar. In 1914 ging Shackleton naar de Zuidpool. Nog veel meer koud nieuws op deze NOVA-site. IJzig koud is het ook op de site van het National Ice Center.

Zweden

Info bij the Visitor's Guide.

Zwitserland

Veel toeristische info op deze Nederlandstalige site.