Wie vecht er tegen de draak?

De TAS 
Een website bestemd voor de Tweede Fase van het St.-Maartenscollege
Webmaster: detas@koezeweb.info

Stuur een e-mail naar De TAS !

Onderwijsprijs
Zuid-Holland 2002

;

HOME
Jaargenda
HOTLINKS
Archief
Citaten
PWS-tips
FAQ
Talen
Wereldliteratuur
A tot Z
Nederlands
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Dialecten
Engels
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Frans
Grammatica
Literatuur
Duits
Grammatica
Literatuur
Dialecten
Klass.talen
Algemeen
Latijn
Grieks
Geschiedenis
Algemeen
Oudheid
Middeleeuwen
Oorlogen
Militaria
Raadsels
Musea
Landeninfo
Staatsinrichting
Algemeen
Vorstenhuizen
Landeninfo
Aardrijkskunde
Algemeen
Geologie
Fantasie
Transport
Landeninfo
Economie
Internationaal
Beleggen
Bedrijven
Consumenten
Banken
Science
Geschiedenis
Pseudo
Media
ANW
Docentensites
Musea
Natuurkunde
Atoomfysica
Optica
Geluid
Mechanica
Magn./Electr.
Energie
Docentensites
Scheikunde
Per.syst.
Organisch
Biologie
De Mens
Fauna
Flora
Microbiologie
Organisaties
Huisdieren
De Tuin
Evolutie
Dierentuinen
Musea
Meteorologie
Astronomie
Zonnestelsel
Heelal
Ruimtevaart
Radio
Leven
Wiskunde
Geschiedenis
Stat./Kansrek.
Getaltheorie
Meetkunde
Fractals
Krommen
Rekenmachine
Wedstrijden
Denksport
Tijdrekening
Codering
ICT
CKV
Beeld.kunsten
Kunstenaars
Galeries
Buitenland
Musea
Architectuur
Film

Acteurs

Theater
Mode
Muziek
Instrumenten
Artiesten
Soorten
Klassiek
Katechese
Katholicisme
Protestantisme
Overige
Bijbel
Gebouwen
Spiritualiteit
Filosofie e.d.
Milieu
Seks.voorl
Drugs
Organisaties
Diversen
Verzorging
 Sport
Darts
Hockey
Oefeningen
Voetbal
Genealogie
Algemeen
Nederland
Buitenland
Tweede Fase
Werkstukken
Oefenen
Vervolgstudie
Studentenleven
Werken
Jongeren
Testen
Buitenland
Vaardigheden
School e.o.
(oud-)SMC-ers
Jeugd
Omgeving
Privť
Funstuff
Media
Audiovisueel
Kranten
Winkels
Boeken
Verzekeringen
Diversen
Zoeken
 

 

Drugsvoorlichting

 

Een aardige door brugklassers gemaakte Thinkquestsite behandelt de diverse soorten drugs en biedt een quiz om je kennis te testen. ThinkquestAfrika heeft een Engelstalige site over drugsgebruik, die is gemaakt door middelbare scholieren uit Zimbabwe en Zuid-Afrika.

De BBC heeft een interessante site over Cannabis. Bij All drugs here krijg je Engelstalige informatie over allerlei soorten drugs van cannabis tot cafeÔne en alles daar tussenin. Voor Nederlandstalige info ga je naar het Trimbosinstituut. En dan zijn er ook nog de sites Drugsinfo en Drugsweb. Een erg fraai vormgegeven voorlichtingssite is Drugs Rotterdam. In Amsterdam is een Cannabis College, waar je een tentoonstelling kunt bekijken, informatie over medische toepassingen kunt krijgen en een bloeiende tuin kunt bezoeken.

Op het Lycaeum vind je heel veel, vooral scheikundige informatie, over allerlei soorten verdovende middelen. Erowid is een site waarin de complexe relatie tussen mensen en psychoactieve middelen wordt bekeken.

Ecstacy.org is een Engelstalige site met informatie over XTC. Ook op EZtest vind je veel info en kun je zelfs test bestellen.  Op Marijuana.nl vind je info over alle aspecten van deze drug.

The Media Awareness Project verzamelt nieuwsfeiten over drugs uit de gehele wereld. Je kunt je abonneren op nieuw uit Nederland.

Speciaal voor ouders is de site Help mijn kind gebruikt drugs!

Unity is een groep jongeren uit het party- en clubcircuit, die andere leefstijlgenoten (in en om Amsterdam) voorzien van informatie over de zogeheten partydrugs.

Drugsbase noemt zichzelf de grootste database met info over drugs en kruiden.

Hyperreal is een site over de chemie achter drugs, maar ook de muziek en de Rave Cultuur.

De doeleinden van Narconon zijn ten eerste mensen af te helpen van hun verslaving(en), zowel lichamelijk als geestelijk, zodat zij weer kunnen meedraaien als volwaardige leden van de maatschappij en ten tweede ervoor te zorgen dat mensen nooit aan drugs zullen beginnen.

Een grote verzameling links vind je bij Leuke Start.

Anonieme Alcoholisten is een gemeenschap van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme. In BelgiŽ hebben ze voor jongeren een website opgezet onder de titel aCoolWorld met allerlei vrolijke tips om je alcoholgebruik een beetje aanvaardbaar te houden. Al-Anon Familie Groepen vormen een gemeenschap van verwanten en vrienden van alcoholisten. Zij bespreken onderling hun ervaringen en geven elkaar kracht en hoop bij het oplossen van hun problemen. Zij geloven dat alcoholisme een gezinsziekte is en dat verandering van levenshouding kan bijdragen tot hun herstel. Alcohol en Opvoeding informeert en adviseert ouders met kinderen in de leeftijd van tien tot vijftien jaar over alcohol en opvoeding. NIGZ Alcoholvoorlichting is een zeer uitgebreide site met voorlichting, informatie en adviezen. Bij drinktest kun je zelf zien of je in de gevarenzone zit. Boodschap in een Fles is een voorlichtingscampagne en bevat naast allerlei weetjes (feit en fabel) ook recepten voor alcoholvervangende lekkere drankjes. Krijg je er niet genoeg van ? Dan kun je bij de Startkabel nog meer sites vinden. Drink je regelmatig alcohol en wil je je drinkgedrag analyseren? Neem dan 10 minuten tijd voor de Drinktest.

De Stichting Alcoholpreventie (STAP) gaat ervan uit dat minder alcoholgebruik zal leiden tot minder schade voor individu en samenleving. Vooral onder jongeren neemt het alcoholgebruik toe en kan alcoholgebruik grote gevolgen hebben voor de toekomst. STAP richt zich daarom in de eerste plaats op het terugdringen en ontmoedigen van het alcoholgebruik bij jongeren. MinderDrinken.nl bied je informatie over alcoholgebruik, een zelfhulpprogramma om zelfstandig te minderen of stoppen!, forum voor het delen van ervaringen, informatie over hulp. Verenigd in STIVA leveren de Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken een actieve bijdrage aan het bevorderen van een verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. TACTUS, Instelling voor Verslavingszorg, biedt informatie, advies en behandeling aan mensen die verslaafd zijn of dreigen te raken aan alcohol, drugs, medicijnen, gokken of mensen met eetproblemen. Ook bieden wij mensen uit de directe omgeving van deze personen, zoals partner en familieleden, advies, informatie en behandeling.

Twijfel je of je teveel drinkt? Wil je minderen of stoppen? Wil je voorkomen dat het uit de hand loopt? De website Alcohol de baas is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun drinkgewoonten. Slecht nieuws voor gelukzoekers in genotsmiddelen. Wie niet verslaafd wil raken aan sigaretten of andere drugs, kan er maar beter nooit aan beginnen. Al na ťťn sigaret, na ťťn snuif coke, treden er veranderingen in de hersenen van de gebruiker op. Bekijk de video van de VPRO. Er bestaat ook een patiŽntenbrief over omgaan met alcohol. Drankjewel is een informatieve site voor jongeren en volwassenen met een alcoholprobleem.

De BBC heeft een zeer informatieve site over alcohol, de gevaren ervan, de kater, mythes rond alcohol, enz.

Hoe werkt alcohol eigenlijk? Bij How stuff works vind je het antwoord. Dat geldt ook voor de werking van cafeÔne, marihuana en nicotine.

Op de site van de Jellinekkliniek vind je informatie over alcohol, drugs, slaap- en kalmeringsmiddelen en gokken.

Addiction Search is gewijd aan herkenning, voorkoming en genezing van verslavingen. Een Thinkquest website gaat over Verslavingen. Op deze site wordt uitgelegd wat nou precies een verslaving is, welke soorten er zijn, wat de gevolgen van een verslaving kunnen zijn en wordt verteld over de hulpverlening.
 

The Art of Recovery is een site waar informatie te vinden is over allerlei soorten verslavingen, dus ook gokken, internetten en zo.  Internet SOA is een site voor mensen die denken aan een internetverslaving te lijden.

De Stichting Voorkom! is een organisatie die geheel gericht is op het voorkomen van verslavingen. Zij trachten hun doel te bereiken door het geven van preventieve voorlichtingen over de themaís alcohol, drugs, gokken en roken.

Het Drugsinfoteam Noord-Holland geeft info van jongeren voor jongeren over drugs-, alcohol en gokverslavingen.

Er zijn kansspelen waarbij je de kans loopt, jezelf te verliezen in het spel. Voor veel mensen betekent gokken (te) veel geld en tijd verspelen. Een aardig tijdverdrijf kan veranderen in een gewoonte, waar jezelf of je omgeving weer grip op wil krijgen. De AGOG is een groep van lotgenoten en andere betrokken vrijwilligers, die zoveel mogelijk mensen die door het gokken in de problemen zijn geraakt, helpt om gokvrij te worden en te blijven.

Go Ask Alice bevat een groot aantal vragen en antwoorden over verslavingen.

Wil je echt gaan stoppen met roken? Ondersteuning krijg je bij Hulp bij stoppen met roken. De site Action on Smoking and Health waarin veel voorlichting wordt gegeven door middel van Powerpointpresentaties, foto's en dergelijke. uQuit is een leuk gratis computerprogramma dat gemaakt is om jou te helpen bij het stoppen met roken. Je downloadt het programma hier en dan staat het, als jouw persoonlijke begeleider, op je computer. Er is een Startkabelpagina vol links over het stoppen met roken.

De centrale doelstelling van STIVORO is de bevordering van de volksgezondheid door het structureel terugdringen van het roken in de maatschappij door het inzetten van een breed arsenaal van middelen en intermediairen.

De Tobacco Documents bevat alle stukken die gebruikt zijn in de rechtszaken die in de USA gevoerd zijn tegen de tabaksfabrikanten.

TOXNET bevat gegevensbanken op het gebied van de toxicologie, gevaarlijke chemicaliŽn en milieu.

Je vindt op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken  informatie over onder andere de strafmaat voor het smokkelen van drugs, de omstandigheden in buitenlandse gevangenissen en de rol van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De DPA (Drugs Policy Alliance) pleit voor een genuanceerde benadering van het drugsprobleem, gebaseerd op wetenschap, gezondheid en mensenrechten..