Wie vecht er tegen de draak?

De TAS 
Een website bestemd voor de Tweede Fase van het St.-Maartenscollege
Webmaster: detas@koezeweb.info

Stuur een e-mail naar De TAS !

Onderwijsprijs
Zuid-Holland 2002

;

HOME
Jaargenda
HOTLINKS
Archief
Citaten
PWS-tips
FAQ
Talen
Wereldliteratuur
A tot Z
Nederlands
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Dialecten
Engels
Grammatica
Literatuur
PoŽzie
Frans
Grammatica
Literatuur
Duits
Grammatica
Literatuur
Dialecten
Klass.talen
Algemeen
Latijn
Grieks
Geschiedenis
Algemeen
Oudheid
Middeleeuwen
Oorlogen
Militaria
Raadsels
Musea
Landeninfo
Staatsinrichting
Algemeen
Vorstenhuizen
Landeninfo
Aardrijkskunde
Algemeen
Geologie
Fantasie
Transport
Landeninfo
Economie
Internationaal
Beleggen
Bedrijven
Consumenten
Banken
Science
Geschiedenis
Pseudo
Media
ANW
Docentensites
Musea
Natuurkunde
Atoomfysica
Optica
Geluid
Mechanica
Magn./Electr.
Energie
Docentensites
Scheikunde
Per.syst.
Organisch
Biologie
De Mens
Fauna
Flora
Microbiologie
Organisaties
Huisdieren
De Tuin
Evolutie
Dierentuinen
Musea
Meteorologie
Astronomie
Zonnestelsel
Heelal
Ruimtevaart
Radio
Leven
Wiskunde
Geschiedenis
Stat./Kansrek.
Getaltheorie
Meetkunde
Fractals
Krommen
Rekenmachine
Wedstrijden
Denksport
Tijdrekening
Codering
ICT
CKV
Beeld.kunsten
Kunstenaars
Galeries
Buitenland
Musea
Architectuur
Film

Acteurs

Theater
Mode
Muziek
Instrumenten
Artiesten
Soorten
Klassiek
Katechese
Katholicisme
Protestantisme
Overige
Bijbel
Gebouwen
Spiritualiteit
Filosofie e.d.
Milieu
Seks.voorl
Drugs
Organisaties
Diversen
Verzorging
 Sport
Darts
Hockey
Oefeningen
Voetbal
Genealogie
Algemeen
Nederland
Buitenland
Tweede Fase
Werkstukken
Oefenen
Vervolgstudie
Studentenleven
Werken
Jongeren
Testen
Buitenland
Vaardigheden
School e.o.
(oud-)SMC-ers
Jeugd
Omgeving
Privť
Funstuff
Media
Audiovisueel
Kranten
Winkels
Boeken
Verzekeringen
Diversen
Zoeken
 

 

Diversen

Op de Cultuur en Samenleving Startkabel vind je een verzameling links over de meest uiteenlopende onderwerpen. Interculturele Communicatie is een site vol artikelen over politieke correctheid, media, islambeeld in het Westen, enz.

Ben jij wel voldoende ingeburgerd? Doe de Nationale Inburgeringtest en verbaas je.

Bij Dutchkids maak je kennis met jongeren uit verschillende milieus, hun interesses, hun thuissituatie en nog veel meer.

Bij E-bate kun je je mening laten horen over vele maatschappelijke onderwerpen. Bij het Geheugen van Nederland vind je een les over de vrijheid van meningsuiting.

Voor veel links over emancipatie kun je terecht op de emancipatiepagina en de emancipatie-lokaalpagina. Een actuele website is het Emancipatienet.

De Algemene Gelijke Behandeling wordt op deze site toegelicht. Bij gevallen van ongelijke behandeling kom je terecht bij de Commissie Gelijke Behandeling. Op de site gelijkebehandeling.nl vind je nationale en internationale informatie. Veel info vind je op de site van het Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie. Bij klachten op dit gebied kun je je wenden tot het Meldpunt Discriminatie Internet.

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (BelgiŽ) van kansen HELPT SLACHTOFFERS VAN DISCRIMINATIE door advies en/of juridische ondersteuning aan het slachtoffer, bemiddeling en eventueel juridische actie en advies in verband met de fundamentele rechten van vreemdelingen.

De Amerikaanse Onderwijstelevisie heeft een site over de gebeurtenissen in het plaatsje Jasper, Texas, waar drie blanke mannen een zwarte man achter een truck bonden en net zo lang voort sleepte tot hij overleden was. Race and Ethniticy is een Amerikaanse site vol artikelen over dit soort zaken. Tolerance.org is een Amerikaans project om tolerantie tussen allerlei bevolkingsgroepen te promoten.

Op de website Monitor Racisme en Extremisme vind u informatie over racisme, antisemitisme en extremisme in Nederland. De website is een initiatief van de Anne Frank Stichting.

Het Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden bundelt instanties, organisaties en mensen die actief zijn op het terrein van integratie.

World Immigration bundelt alle informatie over migrerende bevolkingsgroepen.

Kennisnet heeft een site over mensenrechten. Heel veel links op dit gebied vind je bij Boogolinks, de Pagina en de Startkabel. Ook zeer informatief is de site van VORM, de Vlaamse Organisatie van Mensenrechteneducatie.

The People's Movement for Human Rights Education geeft op haar site veel info over de mensenrechten en alle aspecten daarvan. Oneworld gaat over milieu, mensenrechten en mondiale vraagstukken. Het Platform Mensenrechten Educatie biedt scholen hulp bij het bestuderen van dit onderwerp.

Bij de Ikon kun je de Grote Vooroordelen- en Discriminatietest doen.

De site over interculturele communicatie gaat met name om de omgang met de Islam. Op de multiculturele startpagina vind je nog veel meer links.

Een andere vorm van discriminatie is de leeftijdsdiscriminatie.

"Kinderrechten" is een juridische term die slaat op de rechten van iedereen die nog geen 18 jaar is. Ook al ben je 13, 14, 15, 16, of 17 jaar hier vind je een heleboel informatie over je rechten en wat je ermee kan DOEN. Overtuig jezelf en doe iets met je rechten. Kijk ook eens op het Kinderrechtencollectief.

Veel links rond het onderwerp Geweld vind je op een startkabelsite. Kennisnet heeft een site over geweld op school, maar die is niet meer zo actueel. Wel actueel is een Kennisnetsite over de veiligheid op school.

De Stichting Meld Geweld heeft als statutaire doelstelling:"de bewustmaking van burgers omtrent hun mogelijkheden tot het ondernemen van actie wanneer zij getuige zijn van geweld".

Bij Startkabel vind je een verzameling links naar goed-nieuws-sites, dat zijn veelal christelijk getinte sites.

Geen echt leuk onderwerp, maar ook rond de uitvaart is veel te doen. Op deze site vind je van alles over overlijden, uitvaart, cremeren, begraven en rouw. Er is zelfs een uitvaartmuseum. Behalve begraven en cremeren kun je een dierbare overledene ook als diamant bij je dragen. Je kunt bij Memorialplace een virtueel monument oprichten voor een dierbare overledene. Er is ook een site voor stervensbegeleiding met het motto:
Sterven is een explosie van Licht overeenkomstig je eigen bewustzijn.
Op de website van Uitvaart Internet Diensten (UID) vindt u informatie over allerlei zaken rondom cremeren. De Nationale Rouwsite biedt ruimte voor condoleances en in memoriams. Als je wilt weten wat er allemaal komt kijken rond een uitvaart, dan ga je naar uitvaart.nl.

Is er dan helemaal geen humor bij dit onderwerp? Jawel, bekijk de opschriften van de grafstenen maar eens. Stichting Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren, die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare.

Op een startkabelsite vind je veel links naar sites over reÔncarnatie.

De jeugd heeft de toekomst maar de weg er naar toe is niet zonder obstakels. Op de site Internethulpverlening kun je anoniem vragen stellen over het niet meer zien zitten, loverboys, verslavingen, onzekerheid, gescheiden ouders, enz. SOShulp Nederland is een plek waar je terecht kunt met je vragen of problemen. Ook als je behoefte hebt aan een gesprek bieden zij een 'luisterend oog', via e-mail en chat. Anoniem en vertrouwelijk.

Zeer indrukwekkend is de site Jay's homepage. Jay is een Belg met het syndroom van Down. Hij vertelt op deze site van alles over zijn leven.

Het Jongeren Informatie Punt biedt info over seks, werken, drugs, geld, wonen, school, vrije tijd en buitenland.

Een interessante Thinkquestsite gaat over kinderarbeid. Er zijn mogelijkheden om interactief te reageren op dit thema.

Op een site over Kindermishandeling zijn speciale ingangen voor diverse leeftijdscategorieŽn. Via Thinkquest hebben drie meisjes een interessante site over kindermishandeling gemaakt.

Een interessante persoonlijke website is die van Kressworks, waar vele religieuze, politieke en andere persoonlijke meningen worden verwoord.

Innerned heeft een site over manipulatie en emotionele chantage.

Breng eens een bezoek aan het lokaal Levensbeschouwing op de Digitale School.

Een grote verzameling links op het gebied van de Maatschappijleer vind je bij Boogolinks.

Kijk ook eens in het Vaklokaal Maatschappijleer van de Digitale School.

Iedereen heeft het erover..... bijna alle discussies gaan erover...... wat is goed en wat is slecht..... wat is recht en wat is krom...... kortom Normen & Waarden. De site Universele Beschaving geeft een overzicht van onze meest fundamentele en universele waarden en normen, waar al onze overige waarden en normen uit voortkomen. Er is ook een leuke Thinkquestsite over normen en waarden.